misspepper

Alla inlägg den 13 juni 2011

Av Maggan - 13 juni 2011 11:53

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Men vissa politiker verkar inte vara vid sina sinnes fulla bruk. Det senaste förslaget ang att cyklister bör få köra mot rött och enkelriktat. Det är ju framförallt motiveringen från Per Ankersjö (C) gör ju att man häpnar.

Eftersom det är så många som bryter mot reglerna anser han att det är bättre att man ”under ordnade former se till att det blir lagligt”.

Men go dag yxskaft!


Vad säger du då om nedladdning av film/musik, narkotika, doping, smuggling av alkohol osv.

Herr Ankarsjös motivering innebär ju att detta borde bli lagligt också. För det kan väl inte vara så att det ska vara skillnad på brott och brott?


Sen kan man ju kolla nästa aspekt av detta lilla förslag. Vad händer om en cyklist cyklar ut framför en bil, eller ännu värre en lastbil. Går chauffören av motorfordonet fri från skuld då?

Förmodligen inte.


Det är det bara att kolla hur det blev med den förbannade Zebralagen. De gående har INTE rätt att bara kliva rätt ut, utan de måste säkerställa sig om att de kan gå över utan att framkalla fara.

HUR många gör det? Inte många.... De flesta kliver bara rätt ut, utan att ens vika blicken åt sidan. Och det är bilföraren som åker på det eftersom han/hon inte har varit tillräckligt uppmärksam.


Å så kommer en sådan här dåre på att vi skulle låta cyklisterna få möjlighet att bryta mot trafiklagarna. Grattis grattis, du har precis vunnit högsta vinsten som Årets Idiot.


Nedan har ni länken till artikeln.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13161092.ab

Ovido - Quiz & Flashcards